Opis
Kasza gryczana bez glifosatu i bez glutenu, z gryki uprawianej bez użycia środków chemicznych.
- Skład: kasza gryczana biała, niepalona
- 1 kg w torebce
- Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu.
- Bez glutenu, bez glifosatu
- Cena: 15,95 zł
Europejski Fundusz Rolny na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w Obszary Wiejskie”. Operacja mająca na celu rozpowszechnienie krótkiego łańcucha żywności oraz dostarczenie zdrowej, ekologicznej żywności indywidualnemu klientowi. Poprzez skrócenie łańcucha dostaw, żywność ta zostanie dostarczona w krótszym czasie do konsumenta, co wpłynie na świeżość produktu oraz niższą cenę wyprodukowanej żywności. Operacja współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Współpraca” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Kasza gryczana bez glifosatu i bez glutenu, z gryki uprawianej bez użycia środków chemicznych.
Waga | 1 kg |
---|
Gospodarstwo leży w obszarze doliny rzeki Pasłęki, na kolonii wsi Włodowo. Otoczone jest polami i lasami. W gospodarstwie działa kaszarnia do produkcji kaszy gryczanej. Produkty są bezglutenowe. Z gotowej kaszy produkowana jest mąka gryczana. Uprawy zbóż i warzyw prowadzone są w sposób tradycyjny, bez użycia środków chemicznych. Produkty można kupić bezpośrednio w ramach rolniczego handlu detalicznego.
Więcej informacji o produkcji na kaszarnia21.landiro.pl