Kapusta kiszona z uprawy ekologicznej

16,00 

Ręcznie szatkowana kapusta z uprawy ekologicznej, produkowana w Eko-Zagrodzie Warmińskich Chłopów Bosych. Produkt naturalnej fermentacji – zakiszana w sposób tradycyjny w glinianych garnkach, następnie przekładana do słoików.

Brak w magazynie

Opis

  • Wytwórca: Eko-Zagroda Warmińskich Chłopów Bosych
  • Skład: kapusta, sól kamienna
  • Niepasteryzowana
  • Bez glifosatu
  • Sposób przechowywania: w chłodnym i zacienionym miejscu
  • Cena za słoik 0,9 l (ok. 900 g produktu): 16 zł
  • Waga z opakowaniem: 1300 g

Wszystkie nasze warzywa pochodzą z własnej, certyfikowanej uprawy ekologicznej. Nie używamy glifosatu ani innej chemii rolnej. Plony zbieramy i przetwarzamy własnymi rękami – produkujemy tyle, ile jesteśmy w stanie opielić, zebrać i przetworzyć.

Kapustę zbieramy we wrześniu i kisimy w październiku. Jest dostępna w sprzedaży najczęściej od listopada, do wyczerpania zapasów.

Informacje dodatkowe

Waga 1,3 kg

Producent

Eko-Zagroda Warmińskich Chłopów Bosych - Mariusz Sekulski